ارائه ی راهکار های طلایی برای موفقیت در خرده فروشی
صنعت خرده فروشی
در سال های اخیر خرده فروشی رشد قابل چشمگیری داشته است. به طور کلی می توان تجارت الکترونیک و تجارت دیجیتال را نمونه های رشد خرده فروشی در جهان عنوان کرد. برای موفقیت در خرده فروشی مدرن خدمات بسیار گسترده تری در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد. فروشگاه های خرده فروشی در شکل و اندازه های متفاوت در ارائه محصولات مختلف رقابت می کنند.
در مفهموم کلی خرده فروشی می توان گفت یک فرایند است که در آن همه فعالیتهای مربوط به فروش کالاها به طور مستقیم در ارتباط با مصرف کننده نهایی است. خرده فروشی به طور کلی به دو دسته فروش مستقیم و غیر مستقیم تقسیم میشود.برای دانستن بیشتر موفقیت در خرده فروشی با این مقاله ی اوت لت مرکزی همراه باشید.
تفاوت عمده فروشی و خرده فروشی
تفاوت بارز میان عمده فروش و خرده فروش این است که مدل اول یک مدل کسب درآمد از طریق کسب و کارهاست ولی مدل دوم (خرده فروشی) کسب درآمد از مصرف کنندگان است. در عمده فروشی، شما فروش مستقیم به مصرف کننده را ندارید بلکه به کسب و کارهای دیگر یا خرده فروشی ها می فروشید ولی در خرده فروشی، شما محصولات را از یک تولید کننده، توزیع کننده یا عمده فروش خریداری می کنید و محصولات را مستقیماً به مصرف کنندگان می فروشید.
اما عمده فروشی پوشاک و خرده فروشی پوشاک دو شیوه ی توزیع هستند که بخش عمده ای از زنجیره ی تامین را تشکیل می دهند. عمده فروشی پوشاک به معنای فروش پوشاک در تعداد زیاد و خرده فروشی به معنای فروش کالا در تعداد کم است. در چرخه ی عمده فروشی و خرده فروشی، ابتدا هنگامی که کالاها تولید یا ساخته می شوند در مقادیر زیاد (پوشاک بصورت عمده) به عمده فروشان (فروش عمده پوشاک) فروخته می شوند،بنابراین عمده فروشان کالاها را به خرده فروشان به فروش می رسانند و در نهایت آن ها کالا را به مشتریان نهایی می فروشند.
بازاریابی و تجارت در صنعت لباس
هنگامی که لباس ها طراحی و تولید می شوند ، باید فروخته شوند. اما لباس از تولید کننده چگونه به دست مشتری می رسد؟ تجارت خرید لباس از تولید کنندگان و فروش آنها به مشتریان به عنوان خرده فروشی شناخته می شود. خرده فروشان سه الی شش ماه قبل از اینکه مشتری بتواند لباس را در فروشگاه خریداری کند ،مجددآ خرید اولیه را برای فروش انجام می دهد.
بازاریابی در دو مدل عمده و خرده انجام می شود. شرکت هایی که محصولات خود را به صورت خرده فروشی نمی فروشند باید آن محصولات را با قیمت عمده در دست خرده فروشان مانند بوتیک ها ، فروشگاه های بزرگ و شرکت های فروش آنلاین قرار دهند. آنها از نمایش های مد ، کاتالوگ ها و نیروی فروش مجهز به نمونه محصولات برای یافتن تناسب نزدیک بین محصولات تولید کننده و مشتریان خرده فروش استفاده می کنند.
پویایی بازار فروش پوشاک
طبق بررسی گزارش تحقیقی به دست آمده در مورد بازار خرده فروشی جهانی مد، مواردی مثل : تجزیه و تحلیل صنعت مد و چشم اندازی از عملکرد بازار خرده فروشی مد جهانی و … به صورت جامع مورد مطالعه قرار گرفته است. عواملی همچون رقابت سالم بین تولید کنندگان و شرکت های پوشاک ، بازاریابی ، به روز بودن و ارئه ی ایده هایی شیک و جذاب در بازار پوشاک و … موجب پویایی و جنب و جوش بسیار زیاد بازار فروش پوشاک شده است .
عمده فروشی پوشاک
این واقعیت که شهر مهاباد به یکی از بزرگترین مراکز پخش پوشاک عمده در ایران تبدیل شده است بر کسی پوشیده نیست ، عمده فروشی پوشاک اوت لت مرکزی یکی از قدیمی ترین و شناخته شده ترین آنها است که سالها در این حوزه فعالیت داشته و اکنون نیز با داشتن سابقه ای عالی بصورت آنلاین به توزیع و پخش پوشاک می پردازد.
برای دیدن محصولات بیشتر میتوانید از اینستاگرام ما دیدن کنید
از وظایف بازارپرداز برای موفقیت در خرده فروش میتوان به ۷ مورد زیر اشاره کرد
۱– جذب مصرف کنندگان محلی
فروش در یک مغازه خرده فروشی مشخص می تواند تحت تأثیر عوامل مختلف زیر قرار گیرد:
- موقعیت جغرافیایی مغازه
- میزان جمعیت منطقه
- فعالیت های اجتماعی ارائه داده شده در آن ناحیه
- شرایط اقتصادی و سطح جمعیت محلی
- تأثیرپذیری جمعیت آن ناحیه از مقوله مد
۲– انتخاب یک تصویر مد
هر مغازه خرده فروشی بدون توجه داشتن به خواسته اصلی خودش مجبور است تا یک تصویر خرده فروشی در ذهن مصرف کنندگان به وجود آورد. یک بازارپرداز خرده فروش باید تصویر مغازه خودش را خلق کند تا بتواند توجه مصرف کنندگان را جلب کند.
۳- خرید کالای مد
این نوع خرید بسیار چالش برانگیز است، زیرا به تعداد زیادی فعالیت از جمله برنامه ریزی بودجه، انتخاب کالا و تأمین کننده، و موارد دیگر نیازمند است. علاوه بر این، تصمیم گیری در مورد کیفیت محصولات جهت سفارش آنها نیز حائز اهمیت است.
۴- دریافت و انبار کردن کالا
پس از رسیدن کالاهای سفارش داده شده به مغازه خرده فروشی، باید کیفیت آنها مطابق با لیست بسته بندی یا فاکتور ارسالی توسط تأمین کننده با دقت مورد بررسی قرار گیرد. کیفیت کالاها یا محصولات دریافت شده در مغازه خرده فروشی، قبل از نمایش آنها یا فروختنشان باید ارزیابی شود.
۵- نمایش کالاها
روشی که به واسطه آن کالاها یا محصولات در مغازه خرده فروشی به نمایش گذاشته می شود، تأثیر زیادی در میزان فروش آنها دارد. نمایش بهتر کالا همیشه فروش مغازه خرده فروشی را افزایش خواهد داد. ویترین مغازه براساس اصول استفاده از فضا برای نمایش کالاها بایستی ایجاد گردد.
۶- ارتقاء فروش
این مرحله یک فرآیند حیاتی برای موفقیت بازاریابی و فروش یک محصول در مغازه است و به ارتقاء فروش کالا، ایده ها یا خدمات مرتبط می باشد. فعالیت هایی مانند تبلیغات، جلب توجه عمومی، نمایش های مد، فروش شخصی، نمایش های بصری، رویدادهای ویژه و موارد دیگر می توانند به افزایش فروش کمک کنند.
۷- ارزیابی فروش
مغازه خرده فروشی پس از پایان فصل فروش، باید فروش کالاها در آن فصل مشخص را تحلیل کند. این کار از تحلیل فروش برحسب سبک، محصول، اندازه، رنگ، کالاهای زود فروخته شده، محصولات به فروش نرفته، قیمت و موارد دیگر تشکیل می گردد.